Aanbieding!
Kunstenaar:Bedeaux, A.

Platbodem op de Schelde bij Antwerpen

 181,00

Uitverkocht

Artikelnummer: p27 731.001

Dit grote, fraaie doek is ongetwijfeld gemaakt door een zeer begaafd kunstschilder. Maar door wie? Het is l.o. gesigneerd met A. Bedeaux maar er zijn verder geen formele kenmerken gevonden die in een bepaalde richting wijzen (want de naam A. Bedeaux is namelijk nergens terug te vinden in datbases en vermoedelijk fake). We denken in de eerste plaats aan een synoniem van de Belgische kunstschilder H.J. Pauwels maar het zou evenzogoed van de hand van een andere bekende Nederlandse of Belgische havenschilders kunnen zijn. Maar los van deze vraag het is een meer dan intrigerend werk. Als er Evert Moll, Marius de Jongere, Joop Molenaar, Anton Dirckx et cetera als signatuur op had gestaan zou een prijskaartje van vier cijfers weinigen verrassen.
Het meest doet ons de stijl van schilderen dus denken aan die van de Antwerpse schilder H.J. Pauwels. Pauwels speelde op identieke wijze met ‘licht’ als deze vooralsnog niet te plaatsen kunstenaar.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 100 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Bedeaux, A.

Over deze (amateur?) kunstschilder geen verdere informatie voorhanden.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bedeaux, A..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Platbodem op de Schelde bij Antwerpen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina