Molen van ‘Gabriël’

 667,00

Artikelnummer: CO 379.001

Dit grote doek is er één van velen met als onderwerp de beroemde molen uit de buurt van Abcoude die ooit door de kunstschilder Gabriël geniaal werd vastgelegd op doek. Vandaar de naam ‘de molen van Gabriël’. Ook bekende schilders als van Weezel Errens hebben zich aan dit huzarenstukje van het vastleggen van deze molen (zeg maar het min of meer het kopiëren van Gabriël’s werk) gewaagd. Van Wijngaarden (vermoedelijk een verbastering van zijn eigenlijke naam Wijngaard) was ook één van hen en met succes.

 

Vanwege GROOTTE alleen afhalen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 80 × 100 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

Wijngaarden, H. J. van

H.J. Wijngaarden is mogelijk een verbastering? (pseudoniem?) van Herman J. Wijngaard die op 21 januari 1922 in Amsterdam werd geboren. Hij trouwde met de kunstenares Mirjam Wijngaard v.d. Sluis (geboren op 3 september 1954 in Culemborg). Hij bezocht de Rijksnormaalschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam en kreeg daarnaast ook nog privéles van P. Twisker (die leraar aan de Rijksacademie in Amsterdam was). Verder was hij een echte autodidact. Hij woonde een aantal jaren in Nieuwkoop. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wijngaarden, H. J. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Molen van 'Gabriël''? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina