Aanbieding!

Portret van een arbeider

 122,50

Artikelnummer: k7 563.001

Willem van den Berg – één van de minder bekende leden van Pulchri – was een begaafde kunstenaar. Zeker de portretten van hem getuigen van een scherpe blik voor details zonder deze te overdrijven. Vooral zijn tekeningen / portretten van arbeiders stralen bijna meer compassie uit dan die van Jan Toorop. We kunnen het hem niet meer vragen maar het zou niemand verbazen als hij regelmatig met een schuin oog naar het werk van zijn veel bekendere collega Toorop heeft gekeken.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29 × 29 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Berg, Willem van den

Willem van den Berg (naamvariant: Willem Hendrik van den Berg; signatuur: Willem van den Berg; monogram: WB aaneengeschreven) werd op 16 februari 1886 in Den Haag geboren en overleed op 23 december 1970 in Amsterdam. Hij was zoon en leerling van Andries van den Berg. Hij werd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag opgeleid (LO en MO handtekenen). Ook was hij leerling bij Andries van Berg (zijn vader), Willem van Konijnenburg en Carel F.L. de Wild sr. Later werd hi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Berg, Willem van den.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portret van een arbeider'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina