Aanbieding!
Kunstenaar:Sluiter, Willy

Reclame affiche Egberts’ Cichorei

 49,00

Artikelnummer: p9 289.013

Willy Sluiter was als illustrator zeer breed georiënteerd. Van hem zijn zowel vele (kinder)boekillustraties, posters, leaflets als bladmuziekverfraaiingen bekend. Aan onze kunstverzameling werden dan ook in de loop der jaren zeer terecht tientallen tekeningen / litho’s / (kinder)boeken toegevoegd om een zo compleet mogelijk beeld van deze (geniale) Dordtse kunstenaar te krijgen. Hier één van de zeer vele posters die hij voor diverse firma’s ontwierp.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Diversen

Genootschap

Pulchri Studio, Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.b.

Stijl

Uitgever

N.V. Overijsselse Stoomcichoreifabriek v/h B.H. Egberts & Co, Dalfsen

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Sluiter, Willy

Jan Willem ( Willy) Sluiter werd in Amersfoort geboren op 24 mei 1873 en overleed in Den Haag op 22 mei 1949. Sluiter groeide op als notariszoon in Zwijndrecht. Hij volgde opleidingen aan de Academie voor Beelden Kunsten in Rotterdam en aan die van Den Haag en kreeg daarnaast als leerling les van Alexander Henri Robert van Maasdijk. Hij woonde en werkte op verschillende plaatsen: Amersfoort, Nijehaske, Zwijndrecht, Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Volendam / Edam maar ook in geliefde s...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluiter, Willy.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Reclame affiche Egberts' Cichorei'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina