Aanbieding!

Rustende arbeiders bij C.S. Amsterdam

 395,00

Artikelnummer: p40 042.001

Dit schilderij van Cornelis de Bruin zegt iets over zijn geweldige vakmanschap. Maar in de praktijk blijkt dat veel talent toch ‘helaas’ te vaak in de schaduw blijft staan van de erkenning en herkenning, zo ook Cornelis de Bruijn. Maar dit betekent tegelijkertijd  niet dat er voor een ‘dubbeltje’ op de eerst rang kan worden gezeten. Het is niet overdreven om hem de ‘betere’ vertegenwoordiger van het Haagse impressionisme te noemen met substantiële (tijds)waarde.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 80 × 60 cm
Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Bruin, Cornelis de

Cornelis de Bruin werd Utrecht geboren op 7 april 1870 en stierf in Amsterdam op 27 augustus 1940. Zijn pseudoniem was W. Hindenberg. Cornelis de Bruin signeerde zijn favoriete schilderijen met 'Corns de Bruin ft' of 'Corns de Bruin'. De met 'C. de Bruin' gesigneerde schilderijen waren zijn 'broodschilderijen'. Bovendien werkte hij zowel voor De Distel, de Dordtsche Kunstpotterij als Plateelbakkerij Delft. Als kunstenaar zwierf hij door diverse landen en gebieden (Utrecht, Amsterdam, Hilversu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bruin, Cornelis de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rustende arbeiders bij C.S. Amsterdam'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina