Aanbieding!
Kunstenaar:Fey, Carl

Jachtpauze

 236,00

Artikelnummer: p34 614.001

Een zeer fraaie olieverf van Carl Fey. Signeren is bijna onnodig, zo kenmerkend zijn de jachtvoorstellingen van deze bekende Duitse kunstschilder. De voorstelling geeft de ’toeschouwer’ bijna het gevoel zelf deelnemer te zijn van de jagersclub. Zeer knap ook wordt de kenmerkende sfeer van een half ontgonnen open plek in een bos door kleurgebruik en begroeiingsaccenten opgeroepen. Het landschapsdecors past dan ook naadloos bij de hoofdvoorstelling: de jachtpauze.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Fey, Carl

Carl Otto Fey werd in 1894 in Düsseldorf geboren en overleed in 1971 in Altenkirchen. Fey kreeg schilderlessen van Alfons Peerenboom. Als kunstenaar maakte Fey studiereizen naar Italië, Oostenrijk, Hongarije, Joegoslavië, België, Engeland en Zwitserland. Hij nam deel aan solo- en groepstentoonstellingen in Berlijn, Bielefeld, Dresden, Düsseldorf, München, Hannover, Krakau, Koblenz, Luxemburg, Praag en Wenen. Fey verhuisde in 1918 naar Nederland en vervolgens naar naar Frankrijk waar hij zi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Fey, Carl.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Jachtpauze'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina