Aanbieding!
Kunstenaar:Raupp, Karl

Duinlandschap met bomengroep en wandelpad

 528,00

Artikelnummer: p38 258.001

Karl Raup werd als kunstenaar vooral geïnspireerd door het landschap rondom de Chiemsee waarvan deze aquarel een treffend voorbeeld is. Zijn composities zijn zo natuurgetrouw dat ze bijna het karakter hebben van een rapportage, overigens niet ongewoon in de Biedermeiertijd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29.5 × 33.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

reverse

Stijl

Raupp, Karl

Karl Raupp werd in Darmstadt op 2 maart 1837 geboren en overleed in München op 14 juni 1918. Karl Raup werd opgeleid door August Lucas en later in Frankfurt door Jakob Becker. Daarna volgde hij nog een opleiding aan de Kunstacademie in München en meer in het bijzonder in de masterclass van Karl Theodor Piloty. Later werd hij zelf leraar aan de Nürnberg Schule für Dekoratieve und Praktiser Kunst. Ook richtte Raupp een kunstenaarskolonie op op de Fraueninsel en was hij één van de redac...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Raupp, Karl.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Duinlandschap met bomengroep en wandelpad'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina