Aanbieding!
Kunstenaar:Koning, Roeland

Rijmprent ‘Het wonder van Elia’

 45,00

Artikelnummer: CO 665.001
Onderwerpen: ,

Een prachtige combinatie van een houtdruk (vervaardigd door de kunstenaar Roeland Koning) en gedicht ‘Het wonder van Elia’ (van de dichter Klaas Hanzen Heeroma, uitgegeven in 1945 door ‘In Signo Piscium’) in de vorm van een plakkaat in een oplage van 400 ex.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 28 × 47 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Diversen

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Koning, Roeland

Roeland Koning (signeerde als Roeland Koning) werd op 5 augustus 1898 in Amsterdam geboren en overleed op 9 maart 1985 in Wassenaar. Hij volgde kunstzinnige opleidingen op de Kunstnijverheidsschool Quellinus, de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers, aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten en aan de Rijksschool voor Kunstnijverheid allen in Amsterdam. Hij was er onder andere leerling bij Johannes Hendricus Jurres en Nicolaas van der Waay. Ditta van der Bosch werd later leerlinge bi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Koning, Roeland.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rijmprent 'Het wonder van Elia''? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina