Aanbieding!
Kunstenaar:Luijn, Dick van

Riviergezicht (Waal?)

 112,50

Artikelnummer: p31 237.002
Onderwerp:

Dick van Luijn is waarschijnlijk één van de meest onderschatte kunstenaars die in het begin van de 20ste eeuw actief waren. Deze tekening bewijst dat hij zelfs de Weissenbruchs’ naar de kroon stak als tekenaar. Deskundigen weten te vertellen dat de rivier op de tekening de Lek is (met de Everdingse kerk in de verte). Los hiervan maakt Van Luijn duidelijk met deze tekening dat hij het oer-Nederlands rivierenlandschap een meer dan warm hart toedraagt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 61 × 47 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Signatuur

naam voluit, r.o.

Tekening

(conté)potlood

Stijl

,

Vindplaats origineel

privé

Luijn, Dick van

Dick van Luijn [naamvarianten: Dick van Luyn, Dirk Govert van Luijn; monogrammen: DL, DvL (onder elkaar), D.v.L.] werd op 29 september 1896 in Utrecht geboren en overleed op 14 augustus 1981 eveneens in Utrecht. Hij volgde opleidingen aan de Kunstnijverheidsschool in Utrecht en aan de Academie Libre in Parijs. Daarnaast volgde hij lessen bij Antoon Derkinderen en Tiele van der Laars (Kunstnijverheidschool te Amsterdam). Zijn leerlingen waren Gerrit Johannes van Esch, B. Jorin, Gerard van R...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Luijn, Dick van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Riviergezicht (Waal?)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina