Aanbieding!

Twee scheepjes op de Rijn

 25,00

Artikelnummer: k5 266.004

Helaas zijn er maar zeer weinig aquarellen van Roodenburg in omloop. Dus moet ‘Caput Ovis’ tot op heden genoegen nemen met kopieën. Deze kleurendiepdruk is waarschijnlijk een ‘verkleinde’ versie van een aquarel van Roodenburg (de van hem bekende aquarellen zijn altijd minimaal 30 x 40 of zelfs groter). Uiteraard blijft Caput Ovis naarstig op zoek naar originelen van hem.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 17 × 23 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Diversen

Genootschap

Pulchri Studio

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Roodenburg, Hendrik Elias

Hendrikus-Elias ( Hendrik) Roodenburg werd op 23 juli 1895 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 27 april 1987. Roodenburg was als kunstenaar een echte autodidact. Hij volgde slechts lessen bij Philip Zilcken. Hendrikus werkte als kunstenaar zowel in Nederland (Den Haag, Rhenen, Wassenaar) als in Noord-Italië. Roodenburg was naast schilder ook tekenaar, graficus, etser, aquarellist en drogenaaldgraveur. Zijn onderwerpen waren zeer divers: (bloem)stillevens, haven- en stadsge...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roodenburg, Hendrik Elias.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Twee scheepjes op de Rijn'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina