Kunstenaar:Montens, Fons

Rode Kruis postzegel 1953 (30ct)

 2,50

Artikelnummer: COL 671.003
Onderwerp:

Fons Montens en Piet Wetselaar waren samen de ontwerpers van de Rode Kruis postzegels 1953. Beide ook hielden zich net zoals vele van hun tijdgenoten ook zeer verdienstelijk met alledaagse ‘kunst’zaken bezig zoals het in opdracht ontwerpen van kleingrafiek. In dit geval betreft het de Rode Kruis postzegels uit 1953 (zie ook Wetselaar COL 700.002a/b)

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 3.2 × 2.3 cm
Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Montens, Fons

Fons Montens (naamvariant: Alfonsius Johannes Carolius Montens) werd op 23 mei 1916 in Rotterdam geboren en overleed op 12 maart 2003 in Venlo. Niet bekend is of hij en zo ja waar hij kunstzinige opleidingen volgde. Eerst was hij als kunstenaar werkzaam in Rotterdam, Wassenaar en in Het Gooi en op latere leeftijd in Venlo. Montens was illustrator en tekenaar en vooral bekend om zijn boekillustraties en postzegeld. Maar hij maakte in opdracht ook gelegenheidsgrafiek zoals ex libris. Daarnaast ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Montens, Fons.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rode Kruis postzegel 1953 (30ct)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina