Roofvogel

 290,00

Artikelnummer: CO 075.001
Onderwerpen: ,

Een zeer gezochte en daarom onbetaalbare sculpurist! Jaren geleden geleden werd een oorspronkelijk afgietsel van deze sculptuur voor meer dan € 60.000 afgehamerd (excl. veilingkosten) bij Sotheby’s. Dus verbaast het weinigen dat de erfgenamen toestemming gaven om extra afgietsels te laten maken voor de verkoop. En dan voor een fractie van de prijs voor een afgietsels uit de ‘0’-serie. Dus dit is een LATERE versie maar verder niet te onderscheiden van de oorspronkelijke.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27 cm
Diversen

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, m.o.

Stijl

Bugatti, Rembrandt-Angelo

Rembrandt Bugatti (naamvariant: Rembrandt-Angelo Bugatti) werd op 16 oktober 1885 (of 1884?) in Milaan geboren en pleegde op 8 januari 1916 in Parijs zelfmoord. Bugattie was de zoon van de beroemde schilder Carlo Bunatti (en neef van de bekende schilder G. Segantini). Bugati volgde zijn kunstzinnige opleiding aan de Accademia di Belle Arti di Brera e Liceo Artistico in Milaan. Hij oefende een bijzondere invloed uit op de Nederlandse beeldhouwer Jaap Kaas. Naast beeldhouwer was hij ook een v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bugatti, Rembrandt-Angelo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Roofvogel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina