Aanbieding!
Kunstenaar:Luijn, Dick van

Ruiter in de bergen

 72,50

Artikelnummer: k3 237.001

Fraaier dan een ets van Doré en meer sinister dan een houtsnede van Bieruma Oosting bij een verhaal van Edgar Alan Poe. En daarmee wordt Dick van Luijn op een terechte plaats gezet van een kunstenaars-top-tien zo die al zou bestaan! Weinig grafisch werk van hem wordt helaas te koop aangeboden. Begrijpelijk, want wie wil er nu afstand doen van bijvoorbeeld een houtsnede zoals deze!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 10.5 × 16.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in de druk, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Luijn, Dick van

Dick van Luijn [naamvarianten: Dick van Luyn, Dirk Govert van Luijn; monogrammen: DL, DvL (onder elkaar), D.v.L.] werd op 29 september 1896 in Utrecht geboren en overleed op 14 augustus 1981 eveneens in Utrecht. Hij volgde opleidingen aan de Kunstnijverheidsschool in Utrecht en aan de Academie Libre in Parijs. Daarnaast volgde hij lessen bij Antoon Derkinderen en Tiele van der Laars (Kunstnijverheidschool te Amsterdam). Zijn leerlingen waren Gerrit Johannes van Esch, B. Jorin, Gerard van R...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Luijn, Dick van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ruiter in de bergen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina