Aanbieding!
Kunstenaar:Kropff, Joop

Ruwe zee

 87,50

Artikelnummer: k2 181.003
Onderwerp:

Een prachtige schets vaan een ruwe zee midden in de winter van 1975. Kropff weet met eenvoudige golvende lijnen in zacht potlood genadeloos de kracht van de zee bij windkracht 7 vast te leggen. Kijkende naar dit tekeningetje ruik je bijna het zout van bruisend zeewater.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 17.5 × 14.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio, Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Signatuur

l.o., naam voluit

Tekening

(conté)potlood

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kropff, Joop

Joop Kropff werd op 22 mei 1892 in Den Haag geboren en overleed op 9 mei 1979 in Delft. Hij volgde een tekenopleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en ontwikkelde zichzelf verder als kunstschilder (autodidact). Kropff was als kunstschilder zeer 'mobiel' en werkte zowel in Delft, Parijs, Brugge en Gent. Hij was zowel als graficus, schilder, (pen)tekenaar, pastellist, aquarellist, etser als lithograaf actief. Zijn onderwerpen waren eveneens zeer divers: van Kropf...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kropff, Joop.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ruwe zee'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina