Aanbieding!
Kunstenaar:Lebret, Frans

Schapen op stal

 32,50

Artikelnummer: k6 189.013

Vele etsen en litho’s van dieren en in het bijzonder van schapen zijn bekend van de hand van Frans Lebret. Deze litho – in 1895 gemaakt door hem – toont andermaal zijn superieure vakmanschap nu als lithograaf en kunstenaar.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 18.5 × 12.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Lebret, Frans

Frans Lebret  werd op 7 november 1820 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 25 juli 1909. Lebret volgde geen speciale kunstopleidingen maar werd wel jarenlang begeleid door de romantische schilder Willem de Klerk en Hendrik Frederik Verheggen. Hij vertrok voor een lange (kunststudie?)reis naar Nederlands Oost-Indië in 1863. Lebret schuwde weinig technieken en manifesteerde zich zowel als schilder, tekenaar, aquarellist, etser en lithograaf. Was niet alleen lid van het Tekengen...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Lebret, Frans.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Schapen op stal'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina