Aanbieding!
Kunstenaar:Nocker, Frans de

Schelpenvisser

 92,00

Artikelnummer: p28 716.002

Vele van zijn collegea gingen hem voor (en kwamen ook na hem) door het meest Nederlandse beroep – dat van de schelpenvisser – kunstzinnig vast te leggen. De Nocker is hier meer dan goed in geslaagd met deze aquarel. Een schelpenvisser met gebogen rug in een half-versleten waadpak en het verveeld voor zich uit starend voor een wrakke Bakkumse schelpenkar ingespannen paard vormen een ‘handtekening’ van deze kunstschilder en tevens een schets van het harde dagelijkse leven in die tijd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 24 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Nocker, Frans de

Frans de Nocker (naamvariant: François Pierre Emile de Nocker) werd op 7 mei 1884 in Den Haag geboren en overleed op 12 augustus 1955 in Leiden. Hij was de zoon van Alphons Emile Ernest Hubert de Nocker. Frans was autodidact ofschoon hij wel lessen volgde bij Cornelis Koppenol, zijn vader Alphons Emile Ernest Hubert de Nocker en Gino Severini. Hij was als kunstenaar actief in Den Haag, Parijs en Leiden. De Nocker was naast schilder ook een vaardig tekenaar en aquarellist die bij voor...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Nocker, Frans de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Schelpenvisser'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina