Kunstenaar:Berserik, Herman

Schetsboek (kopie)

 30,00

Artikelnummer: CO 021.001

Alle kunstenaars – zelfs de meest begaafde onder hen – moeten veel ‘oefenen’. In die zin lijken ze sprekend op musici die ook voortdurend doende zijn om hun vinger- of stemvitaliteit op peil te houden. Herman Berserik maakte hierop geen uitzondering.

Vandaar ook dat we uiterst verheugd moeten zijn dat uitgeverij Van Spijk uit Venlo in samenwerking met Berserik één van zijn schetsboeken integraal heeft gereproduceerd. Uit deze reproductie blijkt dat Herman niet alleen ‘oefende’ maar er ook een zeer secure administratie op na hield qua data en onderwerpen (zie de foto’s 3, 4 en 5).

Dus is deze kopie meer dan een kijkje achter de ateliergevel van Herman Berserik.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Uitgever

Uitgeverij Van Spijk, Venlo

Berserik, Herman

Hermanus Berserik werd op 19 juni 1921 in Den Haag geboren en stierf eveneens in Den Haag op 21 maart 2002. Berserik bracht zijn jeugd door in de Haagse schilderswijk. In 1944 deed hij vervroegd eindexamen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en na de oorlog gaat op studiereis naar Parijs waar hij onder meer Jan van Heel en Sierk Schröder bezoekt. Berserik was een veelzijdig kunstenaar / mens die zich zowel als houtgraveur, academiedocent (Haagse academie), illustrator, gr...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Berserik, Herman.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Schetsboek (kopie)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina