Aanbieding!
Kunstenaar:Sluiter, Willy

Sluitertentoonstelling Dordts Museum

 48,50

Uitverkocht

Artikelnummer: p13 289.047

Breed bekend en meer dan beroemd in Nederland. In 1999 besteedde het Dordts Museum dan ook uitgebreide aandacht aan deze unieke Dordtse kunstenaar. Willy Sluiter was niet alleen een begenadigd beeldend kunstenaar maar stond ook als reclametekenaar, cartoonist en illustrator meer dan zijn mannetje. Daarom besteedt de Caput Ovis-collectie extra veel aandacht aan de diversiteit van zijn creatieve sporen van olieverven en portretten tot bladmuziekillustraties en reclamemateriaal.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 51 × 66 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Diversen

, ,

Genootschap

Pulchri Studio, Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Dordts Museum, Dordrecht

Vindplaats origineel

Dordts Museum, Dordrecht

Sluiter, Willy

Jan Willem ( Willy) Sluiter werd in Amersfoort geboren op 24 mei 1873 en overleed in Den Haag op 22 mei 1949. Sluiter groeide op als notariszoon in Zwijndrecht. Hij volgde opleidingen aan de Academie voor Beelden Kunsten in Rotterdam en aan die van Den Haag en kreeg daarnaast als leerling les van Alexander Henri Robert van Maasdijk. Hij woonde en werkte op verschillende plaatsen: Amersfoort, Nijehaske, Zwijndrecht, Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Volendam / Edam maar ook in geliefde s...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluiter, Willy.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Sluitertentoonstelling Dordts Museum'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina