Aanbieding!

Sneeuwlandschap met boerderij

 268,00

Artikelnummer: CO 248.017

Louis Apol is in Nederland dé ‘sneeuwschilder’ en Breitner dé ‘impressionist’. Maar zien we hier niet de Belgische combinatie?  De koude straalt bijna van het doek en niet alleen door de knap geschilderde sneeuwpartijen maar zeker ook door de beide subtiel oranje-rood aangezette raampjes die perfect de knusse warmte in de boerderij verwoorden! Dit schilderij kan zeker als een hoogtepunt in het oeuvre van Pauwels worden beschouwd. De Antwerpse schilder Albert Saverijs heeft weliswaar naam gemaakt met zijn winterse taferelen. Maar zijn Vlaamse collega Pauwels doet – gezien dit fraaie doek –  zeker niet voor hem onder.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 39 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Pauwels, Henry-Joseph

Er zijn vele schilders met de naam Pauwels. Henry-Joseph, één van hen werd in 1903 geboren in Haasdonk en overleed in 1983 te Beveren-Waas. A ls we het over Henry-Joseph hebben dan spreken we over een bescheiden vakman / schilder. Pauwels is Belg. Pauwels was een schilder van decoratieve landschappen, interieurs, zee- en Antwerpse havengezichten. Henry-Joseph is een poëtische, optimistische en met vlagen al te virtuoze - maar ook oppervlakkige - postimpressionist die met een losse toets...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Pauwels, Henry-Joseph.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Sneeuwlandschap met boerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina