Aanbieding!

Spaanse danseres

 1.455,00

Artikelnummer: p10 444.002

Een zeer kenmerkend werk van Cornelis Maks. Weliswaar een weinig absurd maar toch ongekend dynamisch en een heel verhaal vertellend van de bescheiden flamengo gitarist op de achtergrond tot de uitbundige danseres.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 38 × 56 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.), Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Maks, Cornelis Johannes

Cornelis Johannes (Kees) Maks werd op 22 augustus 1876 in Amsterdam geboren en stierf daar ook op 28 oktober 1967 (hij signeerde vaak met C.J. Maks met de 'C' en de 'J' samengebald als ligatuur). Maks volgde opleidingen aan de Rijksacademie van Beelden Kunsten in Amsterdam en de Accademia di Belle Arti di Roma in Rome. Ook kreeg hij les van August Allebé, George Hendrik Breitner, Antonio Mancini en Egbert Schaap. Kees werkte zowel in Amsterdam als in Parijs, Madrid en Rome. Hij was n...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Maks, Cornelis Johannes.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Spaanse danseres'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina