Aanbieding!

Spelende kinderen

 27,50

Artikelnummer: CO 266.009
Onderwerpen: ,

Deze kopie van een aquarel van Roodenburg toont onmiskenbaar aan dat hij ook met meer frivoliteit dan van hem gewend zich bezighield met alledaagse zaken. Ofschoon vooral bekend en beroemd om zijn grafische werk hebben we hier te maken met een kopie van een aquarel van hem. Roodenburg weet dus niet alleen een stadse sfeer perfect grafisch vast te leggen maar zeker ook de emoties van mensen met penseel. Het kindergeluk straalt dan ook van deze voorstelling af.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29 × 49.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Diversen

Genootschap

Pulchri Studio

Signatuur

geen

Stijl

,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Roodenburg, Hendrik Elias

Hendrikus-Elias ( Hendrik) Roodenburg werd op 23 juli 1895 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 27 april 1987. Roodenburg was als kunstenaar een echte autodidact. Hij volgde slechts lessen bij Philip Zilcken. Hendrikus werkte als kunstenaar zowel in Nederland (Den Haag, Rhenen, Wassenaar) als in Noord-Italië. Roodenburg was naast schilder ook tekenaar, graficus, etser, aquarellist en drogenaaldgraveur. Zijn onderwerpen waren zeer divers: (bloem)stillevens, haven- en stadsge...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roodenburg, Hendrik Elias.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Spelende kinderen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina