Aanbieding!
Kunstenaar:Dalen, Johan van

Spuibrug Dordrecht

 99,00

Artikelnummer: p6 055.001

Een historisch document van de allang niet meer bestaande Spuibrug en afgebroken Spuipoort. Links zien we nog de toren van de Dordtse Grote Kerk half zichtbaar achter de (inmiddels ook verdwenen) havenloodsen aan de Boogjes. Deze aquarel laat op zeer pijnlijke wijze zien hoe de opeenvolgende Dordtse bestuurders tot in de 60-er jaren van de 20ste eeuw de oude binnenstad hebben teruggebracht tot wat er nu nog van over is. Een document om te koesteren.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 41 × 27 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Dalen, Johan van

Johan van Dalen. (pseunoniem  van John Winthrop Hackett) werd geboren op 5 november 1910 te Geelong in West-Australië en was een zoon van Sir John Hackett, een vooraanstaand Australische rechter en eigenaar van twee Australische kranten. Na het verlaten van de lagere school ging hij naar London Central Art School, waar hij een opleiding volgde als kunstschilder. Vervolgens ging hij naar het New College in Oxford, waar hij afstudeerde en promoveerde tot doctor in de letteren. Nadat hij w...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dalen, Johan van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Spuibrug Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina