Aanbieding!

Stadsgezicht met gracht

 155,00

Artikelnummer: p3 030.003

We schreven al eerder dat Berend Bongers een begaafd kunstenaar was. En in het bijzonder een begenadigd tekenaar! Dit stadsgezicht is een schoolvoorbeeld van zijn tekenvaardigheid.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 34 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Tekening

(conté)potlood, ingekleurd

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Bongers, Berend Adrianus

Berend Adrianus Bongers (naamvarianten: Berend Bongers, Bernard Bongers) werd op 2 juli 1866 in Den Haag geboren en overleed op 7 november 1949 in Delft. Bongers volgde aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag een opleiding. Hij werd later zelf weer de leraar van Henriquetta Ahrens, Jean Louis Bron, Louis Bron, Steef Geerling, Jan Jansen, Piet Kramer, Cor van Oel, Leo Petro, Hendrik Schaap, Leendert Scheltema, Agnes van Stolk en Bas van der Veer. Bongers was als kunstenaar onde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bongers, Berend Adrianus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stadsgezicht met gracht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina