Aanbieding!
Kunstenaar:Meegeren, H. van

Studie van hand

 325,00

Artikelnummer: p8 208.002
Onderwerp:

Meestervervalser: nee! Na-aper: nee! Geniaal kunstenaar: JA! Van Meegeren heeft altijd uniek en eigen werk gemaakt. Uiteraard heeft hij naar andere kunstenaars gekeken, maar wie deden dat niet. Het aantal schilders dat qua schilderstijl en onderwerpen Breitner volgde (denk maar aan de lawine van schilderijen waarin sleperspaarden figureren) zijn nauwelijks te tellen. De Haagse School was tenslotte niets meer dan een kluwen van gelijkgerichte en gelijkdenkende kunstenaars. In de (late) middeleeuwen en de eeuwen erna zijn het aantal ‘volgers’ ontelbaar en dan vergeten we gemakkelijkshalve maar de ateliermedewerkers van beroemdheden als Rembrandt e.v.a. Kortom Van Meegeren was een geniaal kunstenaar en deze tekening getuigt er eens te meer van.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 33 × 23 cm
Afwerking

achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Meegeren, H. van

Henricus Antonius (Han) van Meegeren werd op 10 oktober 1889 in Deventer geboren en overleed op 30 december 1947 in Amsterdam. Als kunstenaar was Han van Meegeren 100% autodidact. Al vroeg bleek zijn tekentalent; op de middelbare school haalde hij louter negens en tienen voor tekenen. Daarnaast studeerde hij - gestimuleerd door zijn vader - bouwkunde aan de TH te Delft. In 1913 toen Han van Meegeren een eerste prijs won met een tekening voor een kerkinterieur, besloot hij om in plaats v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Meegeren, H. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Studie van hand'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina