Aanbieding!

Twee dromende vrouwen

 66,00

Artikelnummer: p26 864.010
Onderwerpen: ,

Jan de Vries beschikte over een zeer ruim kunstenaarspalet en was bij leven dan ook erg succesvol. Van aquarelleren tot lithograferen: hij draaide er aantoonbaar zijn hand niet voor om. Deze buitengewoon fraaie gouache – geschilderd op hardboard – is misschien wel één van zijn fraaiere producten. Zonde dat deze van oorsprong Dordtse kunstenaar geheel in de vergetelheid is geraakt. Hij verdient meer.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 21 × 65 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gouache

Signatuur

geen

Stijl

,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Vries, Jan Philippus A. de

Jan Philippus Augustus de Vries werd op 22 december 1904 in Dordrecht geboren en overleed in 1995 in Apeldoorn. De Vries volgde - voor zover bekend - geen specifieke kunstzinnige opleidingen aan academies. Wel volgde hij les bij J. Van Vugt, bij C.J. Rovers en bij Agnes Canta in Rotterdam (daar behaalde hij zijn LO-akte handtekenen). Hij stond bekend als tekenaar, schilder, aquarellist en illustrator maar ook als musicus, dichter en leraar tekenen. Zijn kunstuitingen concentreerden zich...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vries, Jan Philippus A. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Twee dromende vrouwen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina