Aanbieding!

Twee paradijsvogels

 104,00

Artikelnummer: p18 381.011
Onderwerp:

Andermaal een overweldigende litho van het bekende Pulchri-lid Van ’t Hoff. Naast het werken met (olie)verf was Adriaan van ’t Hoff ook een uiterst bekwaam lithograaf. Dit blijkt zonneklaar uit deze sfeervolle grote vogellitho. Het knappe is dat Van ’t Hoff bijna de nuances weet te bereiken van de fijnschilder terwijl lithograferen feitelijk een veel lastiger techniek is want eenmaal de keuze gemaakt valt er vervolgens weinig meer bij te sturen door de kunstenaar.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 35.5 × 48 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

in de druk, in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Hoff, Adriaan van 't

Adriaan van 't Hoff (naamvarianten: Adrianus Johannes van 't Hoff; Adriaan Joh. van 't Hoff; Anthonius van 't Hoff; signeerde wel met A.J. van 't Hoff) werd op 7 december 1893 in Den Haag geboren en overleed op 15 november 1933?/39? in Wassenaar. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en kreeg daarnaast les van David Bautz, Willem Adrianus Grondhout en Frits Jansen. Als kunstenaar was hij jarenlang zowel werkzaam in De Haag als in Duitslan...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hoff, Adriaan van 't.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Twee paradijsvogels'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina