Aanbieding!
Kunstenaar:Hooimeijer, Jan

Verpakte bloemen en vaas

 99,00

Artikelnummer: p31 448.001

Van vrijwel elke schilder zijn stillevens. Maar stillevens met verpakte bloemen NAAST een pot lijkt bijna cynisme. Of vriendelijker gezegd spotten met bestaande cultuuropvattingen. Desondanks wordt er door Hooimeijer een knap stuk werk verricht. Al was het maar door de diepte die hij weet te scheppen in dit werk.

Hooimeijer was trouwens primair plateelschilder en schilder van landschappen en stadsgezichten. Stillevens zijn veel minder bekend van hem. Gezien de kleurstelling van dit stilleven zou het geen verbazing wekken als dit werk een voorstudie betreft voor een latere plateelschildering.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Hooimeijer, Jan

Johannes (Jan) Hooimeijer werd op 7 juli 1910 in Gouda geboren en stierf op 31 maart 1945 Brandenburg an der Havel (Duitsland, ten westen van Potsdam). Als schilder èn plateelschilder werkte hij eerst in Leiden en daarna vooral in Den Haag. Van Hooimeijer zijn vooral (bos- en winter)landschappen en stadsgezichten bekend. Vermeld in Scheen.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hooimeijer, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Verpakte bloemen en vaas'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina