Aanbieding!

Versneden hoofd

 120,00

Artikelnummer: p22 744.011

Het bijzondere aan Piet Wiegman is dat hij ondanks zijn marginale kunstscholing het experiment bepaald niet uit de weg ging. De lastige hout-/linoleumsnedetechniek – en zeker de kleurenvariant – hanteerde hij hier met meer dan succes gezien het resultaat. Zijn abstract denken de losse hand latend, liet hij overbodige stukjes informatie weg tijdens het snijden waar hij andere (bedachte) details er even zo vrolijk aan toevoegde. Met als resultaat een (fantasie?)portret dat de kijker langdurig om aandacht vraagt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27 × 27 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.b., r.o.

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Wiegman (1930), Piet

Piet Wiegman (naamvariant: Petrus Jacobus Maria Wiegman) werd op 25 juni 1930 in Heemstede geboren en overleed daar ook in 2008. Hij was een zoon van Jan Wiegman. Ofschoon officieel autodidact volgde hij wel enkele jaren olieverfschilderen bij Piet Kloes en volgde hij ook lessen van H.F. Boot. Piet Wiegman schilderde, tekende en etste zowel landschappen, figuurvoorstellingen, mensen, portretten als straatscènes maar waagde zich ook veelvuldig aan moderne - meer abstracte - vormen. Pi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wiegman (1930), Piet.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Versneden hoofd'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina