Aanbieding!
Kunstenaar:Dykstra, Johan

Vissershaven IJmuiden [school(wand)kaart]

 54,00

Artikelnummer: p18 066.010

VANWEGE DE GROOTTE MOET DEZE SCHOOLPLAAT WORDEN AFGEHAALD

Johan Dykstra hoort niet alleen thuis in het rijtje van superbegaafde Groninger Ploeg-leden maar ook in die van zeer bekende groep schoolplatenkunstenaar als Kropff, Isings, Jetsen, Hoynck van Papendrecht e.v.a. die naast hun eigen vrije werk de sterren van de hemel schilderden voor het dagelijks schoolonderwijs. Door de ‘modernisering’ van het onderwijs middels PC’s, video’s en allerlei andere technische hulpmiddelen maken jonge mensen helaas niet langer kennis met het neusje-van-de zalm uit de kunstenaarswereld. Bovendien is hiermee een belangrijke inkomstenbron voor kunstenaars verdwenen. Droef is het dat veel (vooral lagere) scholen hun fraaie verzamelingen schoolplaten inmiddels bij het oud-vuil hebben gezet of zo slordig hebben behandeld dat alleen zeer arbeidsintensieve restauraties nog redding kunnen brengen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 87 × 67 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Genootschap

(Oude) Ploeg

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

J.B. Wolters, Groningen – Den Haag

Dykstra, Johan

Johan Dykstra is zowel in Groningen op 23 december 1896 geboren als er op 21 februari 1978 gestorven. Johan volgde eerst een opleiding aan de Academie Minerva in Groningen en later aan de Rijksacademie van Beelden kunsten in Amsterdam. Als leerling van onder ander Johannes Josephus Aarts, Fransiscus Hermanus Bach, Richard Roland Holst en Dirk de Vries Lam bekwaamde hij zich verder in het kunstenaarsvak. Zijn opleiding leidde tot een zeer begaafde kunstenaar die vrijwel elke techniek ond...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dykstra, Johan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vissershaven IJmuiden [school(wand)kaart]'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina