Aanbieding!
Kunstenaar:Völlmer, Frans

Vliet langs dorpskern

 122,50

Artikelnummer: k3 425.002

Als autodidact groeide Frans Völlmer tijdens zijn leven uit tot een kunstenaar van nationaal formaat. Hij werd niet alleen als kunstenaar gevraagd door instituten als de Wageningse Universiteit om gebouwen met muurschilderingen te verfraaien maar daarnaast schaften talrijke bedrijven, particulieren en instellingen werk van hem aan om aan de eigen kunstcollectie toe te voegen. Frans Völlmer was een kunstenaar die zeer precies stedelijke en dorpse kenmerken zorgvuldig wenste vast te leggen op papier net zoals zijn oudere ‘collega’ / mede Pulchrilid Breitner trouwens deed. Ofschoon Breitner ook veel fotografeerde hield Frans Völlmer het bij potlood en papier. Welke van zijn tekeningen hij later gebruikte als voorbeeld voor ander werk is vaak niet bekend.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 21 × 29 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Völlmer, Frans

Frans Völlmer werd op 26 februari 1913 in Den Haag geboren en overleed op 24 februari 1961 in Wassenaar. Frans Völlmer was autodidact. Later werd hij wel leraar van Gerard Marchée en Tim Vredevoort. Völlmer was een zeer reislustig kunstenaar die echter vaak in en om Den Haag werkte. Aan Frans Völlmer kunnen vele kwalificaties worden gegeven: van monumentaal kunstenaar tot (wand)-schilder (onder andere zijn muurschilderingen in de Landbouwhogeschool Wageningen van zijn hand), tekenaar...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Völlmer, Frans.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vliet langs dorpskern'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina