Aanbieding!

Vondel in burgemeesterskamer

 5,00

Artikelnummer: CO 461.003

Deze houtgravure werd gesneden door Smeeton-Tilly voor de uitgever Tjeenk Willink (zie ook Eigen Haard YYY.000 op de website van Caput Ovis). In totaal werden er ongeveer dertig kunstwerken ofwel gesneden in hout dan wel via de autotypetechniek vermenigvuldigd als geschenk aan nieuwe abonnees van het tijdschrift Eigen Haard. Deze houtgravure betreft een bekend werk van Johannes Anthonie Balthasar Stroebel.

De totale serie houtdrukken / autotypes werden later ook in boekvorm (her)uitgegeven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 21.8 × 15.9 cm
Genootschap

Pulchri Studio

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

geen, toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

W.E.J. Tjeenk Willink 1913, Zwolle

Vindplaats origineel

Eigen Haard, n.v.t. / onbekend

Stroebel, Johan A.B.

Johannes Anthonie Balthasar Stroebel (voorkeurnamen: Johannes Stroebel, Johannes Anthonie Balthasar Stroebel signeerde afwisselend met Stroebel en J. Stroebel) werd op 23 november 1821 in Den Haag geboren en overleed op 21 augustus 1905 in Leiden. Hij volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was tevens leerling bij Bartholomeus Johannes en Huib van Hove (met deze laatste heeft hij ook één of meerdere schilderijen gemaakt). Later was hij zelf weer de leraar ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Stroebel, Johan A.B..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vondel in burgemeesterskamer'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina