Aanbieding!

Vrijstaand huis

 10,00

Artikelnummer: k2 864.004

Deze aquarel van het huis van een neef werd door Jan de Vries geschilderd. Waar dit huis staat of stond is helaas niet bekend. Zoals we al eerder opmerkten heeft De Vries zowel veel talent voor als veel plezier in het kunstzinnig vastleggen op papier van stad en land. Op de achterkant van deze aquarel schreef zijn neef: geschilderd door de Veluwse kunstschilder Jan de Vries Apeldoorn mijn neef’.

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 15.5 × 21.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

reverse, toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Vries, Jan Philippus A. de

Jan Philippus Augustus de Vries werd op 22 december 1904 in Dordrecht geboren en overleed in 1995 in Apeldoorn. De Vries volgde - voor zover bekend - geen specifieke kunstzinnige opleidingen aan academies. Wel volgde hij les bij J. Van Vugt, bij C.J. Rovers en bij Agnes Canta in Rotterdam (daar behaalde hij zijn LO-akte handtekenen). Hij stond bekend als tekenaar, schilder, aquarellist en illustrator maar ook als musicus, dichter en leraar tekenen. Zijn kunstuitingen concentreerden zich...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vries, Jan Philippus A. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vrijstaand huis'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina