Aanbieding!
Kunstenaar:Kropff, Joop

Vrouw met kinderen I

 133,00

Artikelnummer: p29 101.016
Onderwerpen: , ,

Een tweede vergelijkbare (zie: CO 181.017) vlotte schets met ook met flowmaster? Mogelijk ook een voorstudie (eveneens gedateerd ’64) voor eenzelfde werk, illustratie(opdracht)? Of toch een voorbeeld voor zijn studenten aan de ‘Ars Aemula Naturae? In ieder geval verloochent Joop Kropff zich hier evenmin als bekwaam tekenaar.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 44.8 × 34.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio, Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Tekening

viltstift

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kropff, Joop

Joop Kropff werd op 22 mei 1892 in Den Haag geboren en overleed op 9 mei 1979 in Delft. Hij volgde een tekenopleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en ontwikkelde zichzelf verder als kunstschilder (autodidact). Kropff was als kunstschilder zeer 'mobiel' en werkte zowel in Delft, Parijs, Brugge en Gent. Hij was zowel als graficus, schilder, (pen)tekenaar, pastellist, aquarellist, etser als lithograaf actief. Zijn onderwerpen waren eveneens zeer divers: van Kropf...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kropff, Joop.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vrouw met kinderen I'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina