Aanbieding!
Kunstenaar:Dalenoord, Jenny

Wachtkamer van een postkantoor

 50,00

Uitverkocht

Artikelnummer: p18 697.006

Ook de bekende kunstenares Jenny Dalenoord waagde zich aan vele semi-commerciële producties. Hier scoort zij een school(wand)plaat (in opdracht van de Nederlandse Staatspostbedrijf) en een wel zeer geslaagde. Naast Isings, Koekkoek en andere meer bekende schoolplaatontwerpers zijn er kennelijk meerdere die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het Nederlandse onderwijs.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 87 × 67 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

, ,

Uitgever

J.B. Wolters Uitgeversmaatschappij n.v. Groningen – Djakarta

Dalenoord, Jenny

Jenny Dalenoord (naamvarianten: Jenny Janzen-Dalenoord, Jenny Janzen, Jenny Johanna Dalenoord; signeerde als Jenny of monogrammeerde als J.D) werd op 17 juni 1918 in Cirebon (Indonesië) geboren en overleed op 25 oktober 2013 in Soest. Janzen volgde een kunstzinnige opleiding (tekenen en schilderen) aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag waar zij later ook werd benoemd tot docent. Zij volgde onder andere lessen bij Paul Citroen, Rein Draijer, Henri Friedlaender (lettertekenen en ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dalenoord, Jenny.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Wachtkamer van een postkantoor'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina