Aanbieding!

Werkpaarden in haven

 62,50

Artikelnummer: CO 038.008

Deze zeer vlotte litho van Van Mastenbroek toont zijn voorliefde voor havens en hun dynamiek maar onderstreept ook zijn (teken)vakmanschap. Wellicht moedigde de ‘romantiek van sleperspaarden en handkarren’ hem extra aan om alles wat hij in de havens waarnam aan ‘romantiek’ vast te leggen. Soms in olieverf op doek en dan weer – zoals hier- op steen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 39.5 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Stijl

,

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Mastenbroek, Johan Hendrik van

Johan Hendrik van Mastenbroek (signeerde als J.H. van Mastenbroek) werd op 4 december 1875 in Rotterdam geboren en overleed daar ook op 16 november 1945. Hij was de zoon van Jan van Mastenbroek. Aanvankelijk autodidact volgde hij later toch nog een kunstzinnige opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam. Hij was er onder andere leerling bij Alexander Henri Robert van Maasdijk. Zelf werd hij later de leraar van Joop Molenaar en Hendrik van Randw...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mastenbroek, Johan Hendrik van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Werkpaarden in haven'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina