Aanbieding!

Zaagbok aan waterkant (Voor) / Militaire ruiter (Achter)

 23,50

Artikelnummer: CO 435.133

Jan van Straaten heeft een grote hoeveelheid atelierschetsen, ontwerpen voor schilderijen en technische oefeningen nagelaten. Deze is er één van vele. Op de weerzijde staat een militaire ruiter.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 32 × 40 cm
Tekening

aquarel, potlood

Schilderkunst

aquarel, papier / karton, potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

,

Straaten, Jan van

Johannes (Jan) van Straaten werd op 17 december 1880 in Gouda geboren en stierf daar ook  op 22 september 1967. Van Straaten werkte zijn gehele leven in Nederland (Gouda, Rotterdam, Epe), aanvankelijk als (leerling)smid, als vrijwilliger bij de Huzaren en als voorman in de staalindustrie te Rotterdam en sinds 1917 (hij leerde het schildersvak van Johannes Jacobus Bertelman) als kunstschilder. Van Straaten droeg zijn kennis als schilder zelf weer door aan Wim Motz. Als veelkunner (sch...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Straaten, Jan van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zaagbok aan waterkant (Voor) / Militaire ruiter (Achter)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina