Aanbieding!

Zandverstuiving op Veluwe

 69,00

Artikelnummer: P14 766.001

Judy schilderde bij voorkeur portretten (onder andere van bestuurders; vooral bekend is het door haar in 1936 geschilderde portret van de Limburgse kunstenaar / glazenier Joep Nicolas). In 1933 exposeerde zij bij de Amsterdamse kunsthandel Van Lier. Ofschoon weinig enthousiasme haar ten deel viel (er was vooral werk te zien uit haar beginperiode als kunstenares) kregen enkele van haar tentoongestelde werken toch positieve kritiek. Ook zijn van haar enkele muurschilderingen met symbolische voorstellingen van muziek uit 1935 bekend (in de voormalige feestzaal van het oude Limburgse gouvernementsgebouw van de bekende architect Kees Bremer;  tegenwoordig huist er de universiteit van Maastricht in). In 1957 werd er een overzichtstentoonstelling van haar werk in het Prinsenhof in Delft gehouden.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 35 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, papier

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Michiels van Kessenich, Judy

Judy Michiels van Kessenich [naamvarianten: Judy Kessenich, Judy van Wijnbergen, Judy van Wijnbergen-Michiels van Kessenich, Judy van Wynbergen, Juliana Cecilia Paulina (jonkvrouw) Michiels van Kessenich; zij was gehuwd met dr S.F.A.C.M. baron van Wijnbergen] werd op 21 april 1901 in Roermond geboren en overleed op 17 mei 1972 in Den Bosch. Onbekend is of en zo ja welke kunstzinnige opleidingen zij volgde. Wel volgde zij lessen bij Georges Baltus, J. Binder, H. Hofman en André Lhôte. Al...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Michiels van Kessenich, Judy.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zandverstuiving op Veluwe'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina