Ga naar de inhoud

Geboortehuis Louis Bouwmeester sr.

Privécollectie

Louis Frederik Johannes (Louis) Bouwmeester (Middelharnis, 5 september 1842 – Amsterdam, 28 april 1925) was een Nederlands toneel- en filmacteur. Hij wordt soms ter onderscheiding van zijn zoon, theaterdirecteur Louis Bouwmeester jr., aangeduid als Louis Bouwmeester sr.

Bouwmeester is vooral bekend geworden vanwege zijn Shakespeare-vertolkingen. Van 1873 tot 1879 was hij directeur van het Salon des Variétés in Amsterdam. In 1882 ontving hij van koning Willem III de gouden medaille voor Kunsten en Wetenschappen. In 1903 werd hij directeur van het Haarlems Toneelgezelschap.

Shierwerd

afmetingen 8,8 × 13,9 cm
1. prentsoort

,

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

6. signering

, ,

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Vlist, Leendert van der

Leendert van der Vlist werd op 11 mei 1894 in Numansdorp geboren en overleed op 31 december 1962 in Voorburg. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Haagse Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en volgde er lessen bij Andries van den Berg, Willem van der Nat, Willem Cornelis Adrianus Ridderhof en Willem de Zwart. Als kunstenaar was hij actief in de regio´s Leiden, Enkhuizen, Drenthe, Den Haag, Italië (Verona, Venetië, Chiogga, Florence, Viareggio, Sienna, Barga), Brugge, Karl...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vlist, Leendert van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Geboortehuis Louis Bouwmeester sr.'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.