Kunstenaar:Giorgione

Buiten muciseren

 1,00

Volgens overlevering zouden Titiaan (COL 1127.022) en Giorgione (COL 1407.003) samen voor dit werk hebben getekend. Mede hierdoor was het lastig om dit werk in de verzameladministratie een plekje te geven. Min-of-meer willekeurig zijn de diverse (détail)ansichtkaarten van hetzelfde werk bij de twee kunstenaars ondergebracht.

Op basis van dezelfde willekeur is hier en dus niet bij Tiutiaan de ansichtkaartversie van de Loterie Nationale ondergebracht (COL 1407.003b).

afmetingen 13.9 × 9 cm
1. prentsoort

,

2. status

, ,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

, , ,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

,

9. specificatie / serie (nummer)

,

Giorgione

Giorgione (naamvarianten: Giorgio Barbarelli, Giorgio da Castelfranco, Master of the Allendale Adoration, Zorzo da Castelfranco, Giorgio Zorzi detto) werd in 1477 of 1478 in Castelfranco Veneto geboren en overleed vermoedelijk op 8 november 1510 in Venetië. Onbekend is door wie hij kunstzinnig werd opgeleid. Zelf was hij de leraar van onder andere Giovanni da Udine en Andrea Schiavone. Zij invloed als kunstenaar was groot, vooral op Giuseppe Caletti, Giovanni da Brescia, Xavier Sigalon, Rocc...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Giorgione.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Buiten muciseren'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.