Ga naar de inhoud

Certona di Pavia

Privécollectie

Toegevoegd is een kopie de oorspronkelijke gekleurde vogelperspectieftekening.

De Certosa di Pavia is een kloostercomplex in Lombardije , Noord-Italië , gelegen nabij een klein stadje met dezelfde naam in de provincie Pavia. Gebouwd in 1396–1495, was het ooit gelegen aan de rand van een groot jachtpark van de Visconti- familie uit Milaan , waarvan vandaag alleen nog verspreide delen over zijn. Het is een van de grootste kloosters van Italië.

Certosa is het Italiaanse equivalent van Charterhouse: een klooster van de afgezonderde kloosterorde van kartuizers. Hoewel de kartuizers in hun vroege eeuwen bekend stonden om hun afzondering en ascetisme en de eenvoud van hun architectuur, staat de Certosa bekend om de uitbundigheid van haar architectuur, zowel in gotische als renaissancestijl, en om haar verzameling kunstwerken die bijzonder representatief zijn van de regio.

 

afmetingen 13,9 × 8,7 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

,

5. voorstelling

,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

onbekend / monogram / acroniem

Werk van onbekende kunstenaar. Uiteraard wordt nadere informatie zeer op prijs gesteld. Zowel qua kunstenaar maar ook qua voorstelling zelf.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van onbekend / monogram / acroniem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Certona di Pavia'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.