Kunstenaar:Magritte, René

Op zoek naar de waarheid

Privécollectie (niet te koop)

Artikelnummer: COL 1210.001 Categorieën: , Tags: ,

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van René Magritte jaren na zijn dood – kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, Brussel (zie ook de tweede foto, nr. 280). Een terecht initiatief, want dit schilderij is van grote klasse. Het origineel bevindt zich in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, Brussel.

afmetingen 10 × 14 cm
1. prentsoort

2. status

,

3. periode afbeelding

4. kunstvorm

5. voorstelling

,

6. signering

7. lokatie object

8. uitgever

9. specificatie / serie (nummer)

Magritte, René

René Magritte (naamvariant: René François Ghislain Magritte; signeerde als Magritte, Magrit of Dongo) werd op 21 november 1898 in Lessines geboren en overleed op 15 augustus 1967 in Schaarbeek. Aline Magritte was oomzegger. Magritte volgde een kunstzinnige opleiding aan de Académie des Beaux-Arts in Brussel en was leerling bij Ghisbert Combaz en Emile Van Damme Silva. Als kunstenaar was Magritte vooral actief in Brussel, Haren (bij Tongeren), Parijs, Londen en Carcasonne. Magritte was naast b...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Magritte, René.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Op zoek naar de waarheid'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.