Kunstenaar:Dicke, Otto

Gezicht op oudbouw Achterhakkers

Artikelnummer: p5 060.008

Otto Dicke legde alle hoeken en gaten van de oude stad ‘Dordrecht’ vast. Van dit gebied zijn zelfs meerdere tekeningen van hem bekend. De oude huizenrij (vermoedelijk de Achterhakkers) legde hij vast vanuit meerdere gezichtshoeken en met verschillende technieken. In dit geval in waterverf. Dat het vermoedelijk de Achterhakkers betreft bezien vanuit het westen wordt bevestigd door de positie van de Grote Kerk op de achtergrond. Waar deze aquarel toe diende, is niet bekend (opdracht, publicatie?). Zoals zoveel van zijn werk is ook deze van historisch belang, al was het maar omdat er de afgelopen jaren heel veel ‘Dordrecht’ verdwenen is. Er kan hier ook sprake zijn van een voorontwerp voor een later werk omdat er geen zichtbare signering kan worden vastgesteld.

 

Afmetingen 50 × 30 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

geen

Stijl

Dicke, Otto

Otto Dicke (naamvariant: Otto Dingeman Dicke) is geboren in Dordrecht op 3 mei 1918 en in dezelfde plaats gestorven op 7 december 1984. Dicke was een autodidact en van nature een begenadigd tekenaar / kunstenaar. Hij verdiende zijn brood als illustrator en werkte eerst voor kleine en later grotere reclamebureaus. Al in 1945 'verkreeg' hij een eigen atelier bij Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Dicke was tekenaar, illustrator, cartoonist, striptekenaar, illustrator van kinder...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dicke, Otto.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gezicht op oudbouw Achterhakkers'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.