Sneeuwlandschap

Artikelnummer: CO 1616.001

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Arnold Mark Gorter bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel IV) van Arnold Mark Gorter: Sneeuwlandschap.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

,

Vindplaats origineel

Gorter, Arnold Mark

Arnold Marc Gorter werd op 3 december 1866 in Almelo geboren en overleed op 16 september 1933 in Amsterdam. Hij volgde kunstzinnige opleidingen op de Rijksnormaalschool voor Teekenondewijzers in Amsterdam en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten eveneens in Amsterdam. Hij was onder andere leerling bij August Allebé en Pierre Joseph Hubert Cuypers. Later telde hij onder zijn eigen leerlingen onder andere Marinus Bies, Carel Lodewijk (Jr.) Dake, Hinke Gorter, Maria Elisabeth van Hengel,...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gorter, Arnold Mark.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Sneeuwlandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.