In de schaduw van de Westertoren

Artikelnummer: CO 239.027

Jeanne Bieruma Oosting – beroemd geworden als dé kunstenares van olieverven, postzegel- en ex libris ontwerpster maar ook van boekillustratrice  – was dus veel meer dan schilderes alleen. Zelfs tijdens de 2de wereldoorlog droeg zij op haar manier bij aan de illegaliteit gezien haar illustraties bij deze klandestiene gedichtenbundsel van Allan Pennings.

Illustraties / gedichten: Jeanne Bieruma Oosting / Alan Pennings. Uitgave: Bevrijdingsjaar 1945 1ste druk, nr 302.

Hand gesigneerd door èn de dichter èn de illustratice (zie derde foto). Illustraties zelf in de druk door haar monogram J.B.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

, ,

Samenstelling collectie

,

Stijl

,

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Bieruma Oosting, Jeanne

Jonkvrouwe Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting (naamvarianten: Jeanne Bieruma Oosting, Jeanne Oosting, Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting; signeerde vaak met Oosting en soms met J. Oosting of Jeanne Oosting; van haar zijn de volgende monogrammen bekend: JO, J in vierkant kader, Jo, J.O., JO dooreen en J in de O) werd op 5 februari 1898 in Leeuwarden geboren en overleed in Gorssel op 14 juli 1994. Zowel op de School voor Kunst en Kunstnijverheid (Haarlem), de Akademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bieruma Oosting, Jeanne.

Heeft u een vraag of opmerking over 'In de schaduw van de Westertoren'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.