Kunstenaar:Smith, Arnold

(zw versie) Meisjesportret

Artikelnummer: CO 868.002
Onderwerp:

Onder bescherming van Z.E. Mr. J. Terpstra, toenmalig Minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en de toenmalige burgemeesters Dr. W. de Vlugt van Amsterdam, Mr. P. Drooglever-Fortuyn van Rotterdam en Jhr. Mr. Dr. L.H.N. Bosch Ridder van Rosenthal van ‘s-Gravenhage werd een kunstmap met als titel DE KUNST IN NOOD uitgegeven in 1933. De heren C.G. Kleykamp en Luc. Willink voerden de redactie.
Het drukwerk werd verzorgd door N.V. Drukkerij “VADA” te Wageningen. Het geheel werd gebundeld en gebonden door de Firma H. van Rijmenam in Den Haag.

In totaal verzorgden tientallen Nederlandse kunstschilders, beeldhouwers, dichters, schrijvers, architecten, toneelspelers et cetera waaronder Arnold Smith bijna 135 bijdragen.

Zoals we al vermelden bij BI 998.282 vormde een deel van de bijdragen een meer dan interessante aanvulling op onze kunstverzameling. Vandaar dat deze er zijn uitgelicht en op een eigen plek op onze website worden gepresenteerd en nader toegelicht / gerubriceerd. Hier één van de bijdragen aan de map DE KUNST IN NOOD (Deel I) van Arnold Smith: (zw versie) Meisjesportret.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

kopie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.b.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Smith, Arnold

Arnold Smith (naamvarianten: Gerhard Pieter Christiaan Smith, Gerhard Arnold Christiaan Smith, G. Arn. Smith; signeerde zowel als Arn. Smith als met Gerhard Pieter Christiaan Smith) werd op 10 juni 1905 in Den Haag geboren en overleed op 13 januari 1995, eveneens in Den Haag. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was er onder andere leerling bij Henk Meijer (1884-1970). Later was hij zelf weer leraar van onder andere Theo Bit...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Smith, Arnold.

Heeft u een vraag of opmerking over '(zw versie) Meisjesportret'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.