Aanbieding!

Achterzijde huizen Boomstraat vanaf Merwedekade Dordrecht

 72,00

Artikelnummer: CO 012.178

Herman van der Avoort als hedendaagse topograaf! Zou het niet spectaculair zijn om dit bijna brutale werk te zetten naast de serieuze etsen van Witsen e.v.a.? Langzamerhand verschuift de aandacht van kunstenaar Herman van der Avoort  zich (het is inmiddels 2015) van bloemen, portretten en pure abstracten naar fotogenieke Dordtse stadsdoorkijkjes. Eerder al deed Herman enkele topografische pogingen door zijn indrukken van het Antwerpse havengebied al schilderend vast te leggen. Bijzonder aan dit werk is de bijna kinderlijke kijk op een stad door van Van der Avoort. Geen essentieel topografisch onderdeel ontbreekt, zelfs de beroemde Groothoofdspoort niet.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 80 × 60 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Avoort Jr. , Herman van der

N.b.: Alle te koop aangeboden schilderijen van deze begaafde kunstenaar betreffen een in het verleden aangeschaft omvangrijke kavel werk van hem. Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vade...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr. , Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Achterzijde huizen Boomstraat vanaf Merwedekade Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina