Aanbieding!
Kunstenaar:Sirks, Jan

Bomkade Dordrecht met Grote Kerk

 61,00

Artikelnummer: p31 743.001

Niemand weet hoeveel binnen- en buitenlandse kunstenaars het Dordtse havenfront met centraal de markante Dordtse Grote Kerk hebben vastgelegd op linnen of papier dan wel op een zinken of koperen plaat hebben ingekrast, gelithografeerd of gesneden in hout of linoleum. Maar het moeten er vele tientallen geweest zijn. En het waren zeker niet de eerste de besten. Van Maris tot Mühlhaus hebben hun naam hieraan verbonden. In vele huizen zullen werken of kopieën ervan dan ook de muren sieren.
Hier zien we één van de meeste geslaagde etsen van Jan Sirks. En weinig verwonderlijk: met de Grote Kerk als centraal thema. Met een nog bijna fraaiere wolkenpartij – maar in ieder geval minder sombere – dan de vergelijkbare ets van Willem Maris.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 38 × 29 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Sirks, Jan

Jan Sirks werd op 23 februari 1885 in Rotterdam geboren en overleed op 11 maart 1938 in Zeist. Hij volgde geen specifieke kunstzinnige opleidingen maar ontwikkelde zich desondanks in de 20ste eeuw tot één van de meest vooraanstaande grafische 'topografisten'. Sirks werkte als kunstenaar veel in de omgeving van Rotterdam en Zeist. Jan was aanvankelijk ambtenaar bij de Spoorwegen en werd pas op latere leeftijd 'fulltime' kunstenaar. En wel een zeer veelzijdige (van graficus tot aquarel...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sirks, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bomkade Dordrecht met Grote Kerk'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina