Aanbieding!

Allemaal ambtenaren

 17,50

Artikelnummer: CO 634.001

Deze uitgave van het Ministerie van Binnenlandse Zaken getuigt van een volwassen vorm van zelfreflexie. Jammer is het dat er op de omslag geen stempel ‘LEERBOEK’ staat. Deze in opdracht van het ministerie geboekstaafde producten van Peter van Straaten vertegenwoordigen per bladzijde afwisselend een lach en een snik. Al zijn tekeningen balanceren altijd op het randje van guitig of cynisch. Niemand in Nederland wist in de afgelopen halve eeuw de ambtelijke sfeer beter te treffen. Het is dan ook niet voor niets dat hij werd geëerd met de Albert Hahn Award in 2012.

Uitgever van dit boekje is het Ministerie van Binnenlandse Zaken i.s.m. SDU uitgeverij, ‘s-Gravenhage.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

geen, toelichtende tekst(en)

Stijl

Straaten, Peter van

Peter van Straaten (naamvariant: Peter) is op 25 maart 1935 in Arnhem geboren. Peter volgde een opleiding aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus in Amsterdam en was daar leerling van Lex Metz. Van Straaten was naast illustrator voornamelijk politiek (strip)tekenaar en cartoonist. Hij is ook bekend geworden door zijn vele (kinderboek)-illustratie, boekband- en stofomslagontwerpen. Veel van zijn werk kende een karikaturale- of spotprentvorm. Zijn werk was bepaald niet onopvallend e...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Straaten, Peter van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Allemaal ambtenaren'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina