Aanbieding!

Ballerina

 144,50

Artikelnummer: p10 618.004

John Rädecker was als kunstenaar een vakman pur sang. Deze fraaie litho bewijst het andermaal. Zijn waarnemingsvermogen als zodanig maar zeker ook zijn oog voor details doen deze litho er uitspringen qua vakmanschap. Welk jong meisje – dromend om als ballerina later te mogen gaan schitteren op het toneel – zou deze litho niet op haar kamer willen hebben hangen ten voorbeeld?

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 37 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring, KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in de druk, m.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Rädecker, Johannes Anton

John Rädecker (naamvarianten: Johannes Anton Rädecker, John Raedecker; monogrammen: JR, J.R., AJR ineengevlochten) werd op 5 september 1885 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 12 januari 1956. Hij was de vader van Han Rädecker (1921) en Jan Willem Rädecker (1924), de broer van A. (Anton) Rädecker en W.A. Willem Rädecker en was gehuwd met Annie de Roos. John Rädecker volgde kunstzinnige opleidingen aan de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam, aan ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rädecker, Johannes Anton.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ballerina'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina