Kunstenaar:Hadad, Avraham

Beschermengel

 346,00

Artikelnummer: CO 116.001

Wonderlijk, brutaal, verrassend, fantasierijk. Beter valt deze zwart-wit litho van Avraham Hadad niet te omschrijven. Ofschoon geen ‘lid’ van CoBrA zijn sporen van deze kunststroming duidelijk in het werk van Hadad te herkennen. Nog steeds zoekt Hadad naar vernieuwing. CoBrA is ‘over en uit’ en je zou kunnen zeggen dat Hadad de door de CoBrA-groep ingeslagen weg nog steeds volgt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 69.5 × 50.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Hadad, Avraham

Avraham Hadad werd in 1937 in Bagdad geboren en emigreerde in 1951 naar Israël. Hadad volgde opleidingen aan de Academie voor Schone Kunsten in Tel Aviv en aan de Nationale School  voor Schone Kunsten in Parijs. Werkte tot op heden in Israël en Parijs waar hij sinds 1965 leraar is aan dezelfde academie waar hij eerst zelf zijn opleiding kreeg. Hij leidde op het instituut de opleiding schilderen. Hij is de leraar van Axel Cassel.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hadad, Avraham.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Beschermengel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina